Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Kantonalno tužilaštvo
Zapadnohercegovačkog kantona

Edukativni interaktivni modul za novinare i novinarke

28.04.2021.

Edukativni interaktivni modul za novinare i novinarke temelji se na priručniku “Da pravda bude vidljiva” koji je nastao u sklopu projekta “Strategija postupanja s osobama koje dolaze u kontakt s tužiiteljstvima-Podrška tužilteljstvima u implementaciji medijske komponente”. Projekt je implementirala Fondacija Mediacentar u sklopu projekta “Podrška pravosuđu u BiH - Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu krivičnog pravosuđa” VSTV-a BiH, i financijsku podršku vlada Švicarske i Norveške.

 

Priručnik i interaktivni edukativni modul imaju za cilj educirati novinare i novinarke izvještavanju o sudskim procesima i radu tužiteljstava u BiH i na taj način olakšati praćenje rada pravosudnih institucija.

 

Tečaj čine četiri modula koji pokrivaju sadržaje poput  informacije o nadležnostima, najvažnije pojmove potrebne za ispravno razumijevanje tužiteljskih radnji, podsjetnik na članove 10 i 11 Kodeksa za štampu,  etičke norme izvještavanja o maloljetnima i ranjivim kategorijama, prikaz relevantnog zakonskog okvira i druge informacije.

 

Tečaju možete pristupiti putem linka: https://www.pravosudje.ba/da_pravda_bude_vidljiva-final/story_html5.html


Vijest je napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh